Spring naar de inhoud

Logboeken

  Jullie kennen ze wel, de discussies hoe lang het wel niet geleden is dat jullie boiler een onderhoud had. Of sinds welk jaar jullie nieuwe ramen hebben. En wanneer hadden jullie die wespennest in de woning? Of wanneer heeft de poes nu ook alweer haar laatste bezoekje aan de dierenarts gedaan?

  Op zich niks mis mee, altijd wel es leuk om (on)gelijk te hebben in een discussie.

  Maar zou je daar soms niet beter een degelijk logboek van bijhouden? Ik heb meerdere van die lijstjes. Volgens mijn vriendin wel enkele te veel? Ik heb lijstjes van de woning, van de huisdieren, van de motor, overzicht van verzekeringen, van garantiebewijzen …

  Noem me gerust een controlefreak, maar dankzij zulke lijstjes krijg ik een veel beter zicht op bepaalde onderwerpen. Zo zie ik wanneer het es terug tijd is om een onderhoud in te plannen, of kan ik vlug terugvinden wie een bepaald werkje uitvoerde…

  Voor sommige zaken kan het ook een meerwaarde betekenen mocht je het ooit verkopen. Denk maar aan je woning of aan een voertuig. Toch netjes als je zoiets kan meegeven aan de nieuwe eigenaar? Dan kan je direct ‘bewijzen’ hoe correct je de zaken onderhouden hebt.

  Waar je het bijhoudt, is natuurlijk je vrije keuze. Mijn persoonlijke visie is om dit bij te houden in de cloud, zo kan je er ten alle tijde aan geraken. Ik hou dit zelf bij op mijn forum. Voordeel van zo’n forum is dat je er meerdere zaken met kan verwezenlijken. Zo kan je het gebruiken als een algemeen naslag, als discussieplatform, als takenlijstje, als … Je kan er ook zaken afschermen, of delen met bepaalde groepen zoals je gezin, familie, iedereen… Ik had reeds zo’n forum, dus het was een kwestie van seconden om daar zulke lijsten aan te leggen.

  Een reactie achterlaten?