Even in de remmen!

Tegenwoordig hoor en zie je het overal opduiken: "de cloud".Cloud

Laat ons even dieper ingaan op 'de cloud'. Wat bedoelt men hiermee?

Als men spreekt over 'de cloud', dan spreekt men eigenlijk over het internet. Men heeft het hier over diskruimte die je kan benaderen via het internet. Zo kan je je foto's, je documenten, je contacten, je backups... stockeren op een harde schijf die aan het internet hangt.
Op zich een heel goeie oplossing, want je kan er van overal bij. Bij je thuis, bij familie, werk, internetcafé, op reis...

Lees meer

Afdrukken E-mail

Bescherm jezelf tegen inbrekers

altU hoort het vaak, heeft u een goede firewall? Maar waarom zou u nu zo’n ‘ding’ moeten hebben? Waarom zou u er tijd en geld insteken om zoiets te installeren? Een firewall heeft als bedoeling om ongewenste bezoeken buiten te houden. Laat ons zeggen om inbrekers de toegang te ontzeggen…"

Lees meer

Afdrukken E-mail

Bestanden kopiëren op het internet

altNaast http wat zeer bekend is op het internet heeft u ook ftp. Http staat voor ‘HyperText Transfer Protocol’ en betekent eigenlijk het overbrengen van tekstpagina’s. Ftp staat voor ‘File Transfer Protocol’ wat dan het overbrengen van bestanden betekent. Met ftp kunt u vlug bestanden kopiëren van uw lokale computer naar een internet server (of eender welke server die dit toelaat)."

Lees meer

Afdrukken E-mail