Hosting

Gelukkig is er internet!

Je vindt er quasi alle informatie die je zoekt, je kan er andere hun foto’s bekijken, je kan er oproepen doen, of bijeenkomsten plannen. Dit zorgt er ook voor dat je je materiaal moet organiseren, want anders wordt het chaos en tijdsverlies. Soms lijkt het zelfs een wildgroei te worden. Wat e-mail adresjes hier, een logingebruikertje daar, wat webruimte bij providerX, een sociaal profiel met wat gelinkte foto's erbij... 

Daar wil je toch wel allemaal overzicht op houden. En daarom is je eigen webhosting de oplossing. Eén plaats waar je alles verzamelt, waar je naartoe kan verwijzen, waar je alles kan beschermen...  Gedaan met zoeken waar je nu ook alweer iets gepost had, of gedaan met ergeren omdat een foto verdween doordat die gratis dienst ophield met bestaan.


Wat is webhosting?

Webhosting is een dienst die ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een persoonlijke site. Jij huurt als het ware een deel opslagruimte in een grote server die aan het internet hangt.  Deze server is constant online, en jij kan er ten allen tijd jouw ding met doen. Dag en nacht, winter en zomer...

 

Wat kan je eigenlijk doen met webhosting?

Het mooist voorbeeld van webhosting is je eigen website. Dit kan zowel een privésite als een vereniging-/bedrijfssite zijn. Op een privésite kan je alles plaatsten wat je maar wenst. Denk maar aan een afgeschermd fotoalbums dat je enkel wenst te delen met de familie. Een blog (soort dagboek) bijhouden opdat de familie weet waar je je ophoudt. Een site waar je bv je eigen recepten voorschotelt. Maar ook een soort kladblokje waar je alle remindertjes bijhoudt. Zo heb je ten alle tijden toegang tot bv klantennummers, serienummers...

Een bedrijfs- of verenigingssite helpt je om je organisatie correct voor te stellen. Zo kunnen je (potentiële) klanten of geïnteresseerden ten alle tijde gegevens opvragen op je website, zonder dat ze je ervoor moeten opbellen. Ze kunnen gerichte vragen stellen aan de hand van vooraf opgestelde formulieren (denk maar aan offertes). Maar ze krijgen er ook een beter beeld van je bezigheden, want hoeveel mensen kijken niet eerst even vlug op internet vooraleer ze je bezoeken?

Hiernaast heb je ook afgeschermde (van je zichtbare website) schijfruimte op het internet. Hier kan je alles op plaatsen wat je maar wenst. Denk maar aan documenten die je veel gebruikt, afbeeldingen die je van overal wenst te kunnen openen. Backups kunnen hier opgeslaan worden. Geen nood om thuis extra beveiliging in te bouwen tegen bv brand of diefstal van je data.

Indien je je webhosting volledig wilt personaliseren, dan koppel je hier best een unieke domein aan. Zo geraken anderen (en jijzelf!) op een makkelijk te onthouden manier op je website. En Zo kan je bv het domein janssens.be registeren. Denk maar es aan je volgende affiches, flyers...  Oogt dat niet veel mooier dan bv http://gebruikers.providerX.org/defamiliejanssens?

 

Een herkenbare naam!

En aan dat domein kan je ook emails gaan koppelen. Zo kan je iedereen in het gezin een persoonlijk adres geven.
Denk maar aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

En dit staat volledig los van je internetlink bij telenet, bij belgacom, bij...  Je kan gerust elke maand van provider wisselen, je e-mail adres blijft het jouwe.

Wij kunnen nog uren doorgaan met tal van voordelen over eigen webhosting.  Maar misschien kan je gewoon al een kijkje nemen op …..  hier je eigen webhosting voordeel? Persoonlijk zou ik willen zien wat je bedoelt met deel privé, dat anderen niet zien, en deel dat jij ziet. Ik vertrouw (lees snap) dat niet, en aangezien ik niet zo speciaal ben in Vlaanderen  zullen er nog wel veel zo zijn. Dus misschien visualisatie via filmpje of soort demo?

 

Aan de slag

Zie je niet goed hoe je aan dit alles moet beginnen? Contacteer ons gerust. Wij bekijken dan samen wat de mogelijkheden zijn.  Zo kunnen wij indien gewenst je een basis CMS site opleveren voor 150 euro. Hiermee kan je direct aan de slag. Gewoon even inloggen, en je kan beginnen je teksten te publiceren!

Wens je specifieke modules, dit kan ook. Wij zoeken samen met je naar de beste oplossing.
Denk maar aan online shops, agenda's voor verenigingen, invulformulieren...
Vele modules zijn zelfs gratis te integreren op de CMS site.
Maar weet je dat je zo bv een eigen online facturatieprogramma kan hebben voor zo'n 75 euro?
Je klanten kunnen online bestellen, facturen raadplegen, bestellingen opvolgen...
Ook geven we op regelmatige basis een workshop 'webbeheer', waar we alle zaken zo menselijk mogelijk proberen uit te leggen.
 

Hoeveel kost dit nu?

Onze hostingpakketten werden recentelijk aangepast qua inhoud. Bestaande klanten hoeven niks te wijzigen, hun hostingpakketten worden altijd automatisch aangepast. 

Voor meer informatie: http://www.oniria.be/services/websites.


Natuurlijk staan we ook nog steeds ter beschikking voor alle andere vragen betreffende technologie. Van computer tot netwerken, van software tot internet, van tablet tot smartphone, van frigo tot televisie, van stopcontact tot domotica... Zolang het maar elektrisch (of digitaal?)is...

 

Afdrukken E-mail