E-mail instellingen

altIndien u een mail-account heeft, dan kan u op verschillende manieren uw mails verwerken. U kan er bijvoorbeeld zo voor kiezen om uw e-mails binnen te halen, of om deze online te lezen.
Het voordeel bij de e-mails binnen halen is dat het meestal meer mogelijkheden biedt om uw emails te verwerken. Denk maar aan de grafische layout van uw mails, het archiveren van uw mails...
Het voordeel van de e-mails online te lezen is dat u geen extra software nodig hebt om dit te doen. En u kan tevens ook op eender welke computer/locatie uw e-mails lezen."

Hieronder vind je een korte uitleg hoe je je mail account kan instellen. Want je e-mail kan je op verschillende manieren controleren. Zo heb je verschillende programma's om je mail te controleren, zoals Outlook, Live Mail, Thunderbird... Maar je kan dit ook doen via een webbrowser. 

Lees meer

Afdrukken E-mail

Mailings

Een mailing is een handigheidje om een heleboel mensen tegelijker te contacteren. Je kan dit het best aanzien als een groep mailadressen die schuil gaat achter 1 mail adres. Zo kan je bv het adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmaken voor je algemene nieuwsbrief. Iedereen kan zich dan hierop inschrijven om zo op de hoogte te blijven van de activiteiten, promoties... binnen je bedrijf of vereniging. Niks belet je natuurlijk om meerdere lijsten aan te maken. Enkele voorbeelden kunnen zijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wil jij nu alle contacten binnen deze mailing? Stuur dan eenvoudig een mailtje naar je mailgroep (bv Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), en automatisch wordt dit doorgestuurd naar iedereen. Natuurlijk is het niet zo interessant dat iedereen dit zou kunnen doen, dus in de mailgroep kan jij bepalen wie mails mag sturen naar deze mailing, en wie niet.

Wij gebruiken het systeem mailman, wat standaard inbegrepen is in je webhosting.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Joomla veilig maken?

Joomla is een CMS module. CMS staat voor Content Management System.  
Of in gewone taal: "beheer je inhoud op een makkelijk manier". Een van  de peilers van joomla is gebruiksvriendelijkheid. Iedereen moet in  staat zijn om met joomla te werken. Of je nu een doordreven IT'er  bent, of iemand die nauwelijk de toets 'enter' op zijn klavier vindt...
Doch in de IT geldt meestal, ziet het er goed uit, dan is het niet zo  veilig. Hoe dat komt weten we niet. Denk maar aan Windows, mooie grafische schil, doch crash om de x-tijd. Of wordt gehackt alsof het een nationale sport is. Linux daarentegen valt hier minder aan te prooi. Zou het komen omdat linux zich focust op de technische werking, en niet op hoe mooi het oogt?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Hosting

Gelukkig is er internet!

Je vindt er quasi alle informatie die je zoekt, je kan er andere hun foto’s bekijken, je kan er oproepen doen, of bijeenkomsten plannen. Dit zorgt er ook voor dat je je materiaal moet organiseren, want anders wordt het chaos en tijdsverlies. Soms lijkt het zelfs een wildgroei te worden. Wat e-mail adresjes hier, een logingebruikertje daar, wat webruimte bij providerX, een sociaal profiel met wat gelinkte foto's erbij... 

Lees meer

Afdrukken E-mail

Modules voor Joomla

boxesJoomla op zich bevat al een heleboel leuke extra om je website te beheren. Doch op het internet vind je letterlijk duizenden extra's om je site uit te breiden. Zo heb je verschillende kalenders, fotogalerijen... die elk hun voor- en nadelen hebben. Onderstaande zaken zijn extra's die ons aangenaamd verrasten. Misschien ook iets voor jou? We proberen er ook telkens een voorbeeldje bij te plaatsen, dan kan je even zien hoe het er in de praktijk uitziet.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Backup uw Joomla

Iedereen weet het, backups zijn heel belangrijk. Want als je computer crasht, kan je daadwerkelijk alles verliezen.
En hoe zit het met je website? Want de server waar je website staat kan namelijk ook crashen. En vertrouw je dan volledig op ons? Wij zijn niet verantwoordelijk voor de data, laat dat duidelijk zijn! Wij kunnen je proberen te helpen met onze backups, maar geven hier geen garantie op. Gelukkig kan je zelf al veel doen vooraleer je bij ons moet komen aankloppen. Zo kan je van tijd tot tijd even zelf een backupje nemen. Dit duurt nog geen 5 minuutjes, dus waar wacht je op?

Lees meer

Afdrukken E-mail