5 tips om je laptop te beschermen

laptop1In het leven nemen we soms teveel zaken aan voor gewoon. We doen een heleboel zaken zonder er nog bij na te denken.
We gaan ervan uit dat we geen zorg moeten dragen voor onze laptop, dat deze altijd zal werken als wij het wensen.
Doch vele laptopproblemen die we onder ogen kregen konden vermeden worden door een correcte omgang.

Lees meer...

Vrije schijfruimte

We krijgen wel eens de vraag hoeveel ruimte je best vrijhoudt op je harde schijf.
Veel mensen hebben blijkbaar schrik dat ze plaatsgebrek zullen hebben? Dat ze geen vrij plaats meer zouden hebben om bv hun foto's te stockeren. Doch het is veel belangrijker om vrije ruimte te reserveren voor andere zaken... Men denkt wel eens dat enkel foto's, teksten, muziek... schijfvreters zijn. En OK, deze zaken nemen tegenwoordig ook veel schijfruimte in, maar het zijn heus niet de enige ...

Lees meer...

Opstarten vanop usb-stick

Soms kan je het nuttig vinden om een bootable usb-stick te maken. Dit kan je met windows vista of windows 7 op een relatief makkelijk manier verwezenlijken. Je hebt geen extra software of dergelijke nodig. Gewoon een good old DOS prompt volstaat...

 

 

Lees meer...

Beveilig je USB-stick

Een USB-stickje is iets heel handig.
Het is goedkoop, je kan het makkelijk kwijt, je kan er veel op kwijt, en je geraakt het makkelijk kwijt. Huh, wat was dat laatste alweer?
Correct, een usb-stick is heel handig om mee te nemen en te verliezen. Zonde van het geld zul je misschien denken, maar wat met de gegevens die erop staan? Vind je dat geen zonde? Je zou er versteld van staan hoeveel vertrouwelijke informatie er op zo'n stick kan staan. Dus een goeie raad, beveilig deze sticks!!!

Dit geldt/werkt trouwens ook voor andere opslagmedia zoals (externe) harde schijven, memorycards...

Lees meer...