Bestandsbeheer

Toen ik in met IT begon, in het oertijdperk DOS4, was onze eerste cursus bestandsbeheer. 3 maand elke zaterdagvoormiddag lang niks anders dan bestandjes begrijpen. Deze bestanden te creëren, verwijderen, verschuiven van links naar rechts, snelkoppelingen maken… En dit allemaal tekstgewijs, juist een zwart scherm met groene tekst. Windows was toen nog fantasie.
En een muis was een aanhangsel aan een computer waar niemand toen het nut van inzag.

Lees meer...

Verwijder eens de onnodige bestanden

altWe horen het veel: “Mijn pc is traag, vroeger was dat niet.” Dit kan door vele zaken komen, virussen, spyware, onjuist geïnstalleerde programma’s, een programma die onnodig draait op de achtergrond… Maar ook veelal omdat er te weinig schijfruimte is, of omdat er teveel bestanden op je pc staan. Want als je eens nadenkt, hoe lang doe jij erover om tussen 4.000 vellen papier iets te zoeken?

Daarom raden wij de mensen aan om al eens te beginnen met de onnodige bestanden te verwijderen. Je kan dit natuurlijk handmatig doen, of je kan een tooltje dit voor je laten doen…"

Lees meer...

Bestanden en mappen

altWindows probeert het leven ons zo makkelijk mogelijk te maken. En dat lukt vrij goed.

Tot het mis loopt.
Want dan weten de meeste mensen niet waar ze nu die foto gekopieerd hebben. Of men is bijna nooit zeker of men alles gebackupped heeft. 
Daarom onze raad: wees je ervan bewust waar je bestanden staan.
Meer zelfs, probeer deze allemaal te centraliseren!

Lees meer...