Test je eigen netwerk

Je kent het wel, je internet werkt niet. Wie zou je kunnen contacteren om dit terug in orde te krijgen? Of hoe zou je zelf te weten komen waar het probleem zit? Zou het niet leuk zijn mocht je zelf je netwerk kunnen onderzoeken? Daarom leggen we hier uit hoe je iets kan onderzoeken. Een eerste goeie raad is dus al dat je dit documentje natuurlijk ergens lokaal opslaat. Want eens je netwerk down is, is de kans heel groot dat je deze site niet kan openen…

Lees meer

Afdrukken E-mail

5 tips om je laptop te beschermen

laptop1In het leven nemen we soms teveel zaken aan voor gewoon. We doen een heleboel zaken zonder er nog bij na te denken.
We gaan ervan uit dat we geen zorg moeten dragen voor onze laptop, dat deze altijd zal werken als wij het wensen.
Doch vele laptopproblemen die we onder ogen kregen konden vermeden worden door een correcte omgang.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Vrije schijfruimte

We krijgen wel eens de vraag hoeveel ruimte je best vrijhoudt op je harde schijf.
Veel mensen hebben blijkbaar schrik dat ze plaatsgebrek zullen hebben? Dat ze geen vrij plaats meer zouden hebben om bv hun foto's te stockeren. Doch het is veel belangrijker om vrije ruimte te reserveren voor andere zaken... Men denkt wel eens dat enkel foto's, teksten, muziek... schijfvreters zijn. En OK, deze zaken nemen tegenwoordig ook veel schijfruimte in, maar het zijn heus niet de enige ...

Lees meer

Afdrukken E-mail

Beveilig je USB-stick

Een USB-stickje is iets heel handig.
Het is goedkoop, je kan het makkelijk kwijt, je kan er veel op kwijt, en je geraakt het makkelijk kwijt. Huh, wat was dat laatste alweer?
Correct, een usb-stick is heel handig om mee te nemen en te verliezen. Zonde van het geld zul je misschien denken, maar wat met de gegevens die erop staan? Vind je dat geen zonde? Je zou er versteld van staan hoeveel vertrouwelijke informatie er op zo'n stick kan staan. Dus een goeie raad, beveilig deze sticks!!!

Dit geldt/werkt trouwens ook voor andere opslagmedia zoals (externe) harde schijven, memorycards...

Lees meer

Afdrukken E-mail