Workshop 201708 - Monitoring

Eerlijkshalve moet ik zeggen dat dit mijn stokpaardje is. Monitoring is iets dat je heel wat nuttige informatie kan geven. En eigenlijk is alles wat je kan controleren met een computer, te monitoren. Zo kan je je internetverbruik in de gaten, een waarschuwing krijgen als je harde schijf bijna vol is. Maar ook een berichtje indien je backups niet meer lopen. En wat dacht je van het niveau van je waterput? Of je electriciteitsverbruik? Allemaal zaken die relatief makkelijk te controleren zijn...

Volgend puntjes staan reeds op de agenda:

  • Wat is monitoring?
  • Protocollen vs scripts
  • Monitoring met cacti
  • Modules
Dit kan natuurlijk aangevuld worden met onderwerpen die jullie graag behandeld zien worden. Je kan dit al aangeven tijdens het inschrijven.

Deze workshop gaat door op zondag 06/08 vanaf 9:00 in de lokalen van Psysense (Kerhofstraat 2, 9890 Asper). Verwachte eindtijd is 12:00.
De workshops zijn volledige gratis voor een beperkte groep, dus vlug zijn is de boodschap.


Inschrijven

Inschrijven is 'verplicht' omdat we zo de groepen beperkt kunnen houden. Dat maakt het leuker voor zowel jullie als voor ons.

Op dit moment zijn er nog 3 vrije plaatsen!!!

Heb je zelf nog zaken die je beantwoord wil zien? Geef ze hieronder door, dan proberen we deze in de workshop te verwerken.